We are Online Market of organic fruits, vegetables, juices and dried fruits. Visit site for a complete list of exclusive we are stocking.

Usefull links

Contact us

My Cart
0,00
Rozen verzorgen tips Flora Express

Verzorgen doe je zo

Iedereen kent het. Je koopt een prachtige bos bloemen en de eerste koppen gaan je iets te snel hangen. Dat is zonde en kan voorkomen worden. Lees verder voor deze expert tips:

  • Wat vaak vergeten word is de vaas grondig schoonmaken. Rozen leven langer in een schone vaas omdat de bacteriën in de vaas de levensduur van je rozen aanzienlijk verkorten. Reinig de vaas goed met chloor en voeg ook een drupje chloor toe aan het water om bacteriën tegen te gaan.
  • Schuin afsnijden. Iedereen heeft deze tip wel eens gehoord maar je bloemen blijven er echt langer door leven doordat ze meer water en voeding op kunnen nemen. Deze twee tips kende je (wellicht) nog niet: neem een scherp stanleymes, dat vergemakkelijkt het snijden. Snij de rozen na een paar dagen nogmaals schuin af. De rozen zullen je dankbaar zijn.
  • We gaan heel ver in het verzorgen van bloemen. We praten er zelfs tegen. Zo ver hoef jij niet te gaan maar er zijn wel omstandigheden waarin je rozen het langer naar hun zin hebben. Zet ze bijvoorbeeld niet in de tocht en ook niet in direct zonlicht. Wil je echt alles uit de levensduur halen? Zet ze dan ’s nachts op een koele plek.
  • Regelmatig het water verversen. Doe dit om de paar dage met lauw water. Ow en vergeet ook niet het water bij te vullen als het op is. 
  • Zorg dat er geen bladeren in het water van de vaas staan. De bladeren rotten in het water en deze bacteriën worden opgezogen door je rozen.